Marcel Becker

Marcel Becker (Bassist)

Hoi ik ben Marcel Becker.

Ik ben In 1969 ter wereld gekomen op het moment dat Joe Cocker optrad tijdens woodstock.

Op jonge leeftijd kocht ik van mijn spaarcenten een pick-up op de rommelmarkt in Staveren. Eentje met zo’n deksel erop als speaker. Toen ik hem open deed zat er tot mijn verbazing een lp op….. van iron butterfly. Geen benul wat dat was, ik was 8. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik het nummer in da gadda da vida. Ik had geen geld om direct veel singeltjes laat staan lp’s te kopen. Dus ik kende dat nummer van binnen en van buiten. Hier moeten onbewust de wortels van de hammond rock gestalte hebben gekregen.

Ik kwam al snel met liefhebbers van oa Pink Floyd in aanraking en met (strand) feetjes, concerten en verder …… Iedere vrijdag avond “bendsie kieke” in het plaatselijke oefenhok.

Toen ik blijkbaar genoeg tot me genomen had, kocht ik mijn eerste basgitaar…en toen ging er weer een muzikale wereld voor me open. Een nummer instuderen en aftikken en je kon het zelf!!(althans dat meende je)

Ben later ook nummers gaan schrijven en dit resulteerde in een cd met de band The Loners met Jacob de Jong op drums. Nu meer dan 20 jaar later weer de ritme tandem van DMF…hoe ken ut lope? Jacob is naar Australië vertrokken maar met Age rockt het ook fantastisch!

Vorige bands: The Loners Blackmail en Trickle Down.

« Terug naar overzicht